16 de juny 2008

Beguda de rics

Resulta que Damm ha comercialitzat una cervesa pensada i elaborada per a ésser beguda durant els àpats. Estrella Damm Inèdit, es diu. Per tal que l'invent vengui més, diuen (i potser és veritat) que l'han creada conjuntament amb els sommeliers de El Bulli. Ferran Adrià i la vareta màgica. La gallina dels ous d'or. El geni. Bla, bla, bla. 8€ l'ampolla de 75 cl. Puta mare. Algun dia la tastarem.

Fa uns dies, la nova cervesa va ser presentada al restaurant L'Ospi de Sallent (Bages) i el patufet comarcal se'n feia ressò el passat dimarts dia 10. A l'article d'Helena Rigol es citaven algunes declaracions del mestre cerveser Carlos Cervantes. Segon diu el Regió7, Cervantes va explicar que el nou producte «vol tornar la cervesa al lloc que li pertoca» ja que «fa anys era de rics» i que és una beguda que lliga amb els plats de l'alta gastronomia, i «no només amb la cultura de les tapes, que ha devaluat el producte».

Potser algú hauria de dir-li al senyor Cervantes que faci un tomb pels bars del país per tal que no oblidi qui som els principals clients de la seva empresa. No sé si li convé massa que la cervesa torni a ser «de rics». Quina puta mania amb l'alta gastronomia i tant d'esnobisme!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em fa gràcia això de "elaborada per a ésser beguda durant els àpats". Serà que no hi ha gent que beu Estrella mentre dina!

A més, és el primer cop que sento que la cervesa "fa anys era de rics". L'única referència que n'he trobat és que a l'Edat Mitja hi havia dos tipus de cervesa: la barata i no tan bona (que es feia a les cases) i la cara i més bona (que es feia als monestirs). Potser el que volen es tornar a l'Edat Mitja.

Guillem Mercadal ha dit...

Per mi un xupito!