23 de juliol 2007

Les nostres platges

La mateixa curiositat que, diuen, matà el gat em duu a mi a escriure aquest post, via Recent Keyword Activity. No puc fer-hi més!

Tot i que és un fet habitual, aquest cap de setmana ja han estat tres els nàufrags despistats que han vingut a parar a recer d'aquest blog fent cerques al google amb alguns dels mots «platges», «nudistes» i «menorca» (aquest darrer, sempre).

Així doncs, llegidor, llegidora, deixa'm dir-te abans que res que si tens previst marxar de vacances a Menorca, l'has encertat. Estic segur que l'Illa dels Cinc Fars no et decebrà! Tanmateix, si t'ho pots permetre, no hi viatgis a l'agost... I dit això, per tal que aquest blog faci realment un servei a aquells que hi veniu a parar cercant informació sobre les platges de Menorca, em disposo a parlar d'aquelles que més bones estones em feren passar. Per mostra, cinc botons:


—Es Talaier. Mai enlloc deu haver existit una migdiada tan onírica com la que vam fer a Es Talaier. S'hi arriba caminant des de Son Saura (o des d'En Turqueta) per trobar una petita cala de sorra blanca i aigua transparent. Un somni!

—Macarelleta. Probablement la platja més famosa de Menorca. I ho és, diria, perquè ho té tot (vegeu la foto). Hi ha una estoneta de cotxe o bicicleta des de Ciutadella per un estret camí voltat de murs de pedra seca (en temporada alta pot ésser empipador esquivar la gran quantitat de cotxes que hi passen) i un cop a Macarella cal superar un caminoi un pèl dret. Si no teniu els peus ben adobats, i no voleu patir, porteu unes espardenyes que s'aferrin una mica bé. Al setembre, si us hi quedeu fins al capvespre, podeu restar pràcticament sols, i ho agraireu. No marxeu de Menorca sense haver-hi anat!

—Tortuga i Presili. Des de la carretereta del Cap de Favàritx, hi ha una bona caminada que val la pena per ella mateixa. Us trobareu en una de les zones més verges de l'illa, com ho és, de fet, la major part de la costa nord. Cala Tortuga i Cala Presili són dues platges que tenen poc a veure amb les dues anteriors, però igualment recomanables.

—Cavalleria. Una altra visita obligada, quan sigueu a Menorca, és el Cap de Cavalleria. De camí podeu aturar-vos a la platja de sorra roja que duu aquest mateix nom: és una platja magnífica encarada a l'oest on podreu delectar-vos amb espectaculars postes de sol. Tanmateix, a la mateixa zona, no deixeu de visitar Cala Viola i les tres caletes a la dreta de Binimel·là. Paguen la pena!

—Binigaus. A banda de petites cales amb el més pur aire mediterrani, la costa sud de Menorca mostra orgullosa llargs horitzons de sorra. Aneu d'Es Migjorn Gran a Sant Tomàs, aparqueu, i camineu tan com us vingui de gust amb la mar a l'esquerra donant l'esquena als horrorosos hotels. Si trobeu un dia de bona llum, la sorra cendrosa i finíssima de Binigaus us enlluernarà!


Ah, i quant al nudisme/naturisme, no us hi amoïneu. Aprofiteu que la gent de Menorca ha sabut cuidar la seva illa, fugiu de les zones construïdes i, com resa la pintada d'una paret...

«Sigues feliç: despulla't»

1 comentari:

Mel.la ha dit...

Hola hem dic Lídia, no jo no vaig a Menorca aquest estiu, pero des de Barcelona sento enyor de les seves platges, de la seva gent, de la seva llum, en fi de L'ILLA.

He fullejat una mica el teu blog, interesant, molt bonic, i les fotografies també, vindré a visitar-te altres vegades, segura que hi trobaré la sensibilitat que transpua. Fins aviat. Lídia