12 de setembre 2008

L'aprenent de flequer (2n intent)

Ha faltat poc! Definitivament a casa meva la massa fermenta més ràpid del que tocaria i de la meva falta d'experiència fent pa és la culpa de no haver sabut aprofitar la que aquest cop m'estava quedant prou bé.

Per desgràcia, el dia 4 no ha pres aquesta textura esponjosa, com de mousse, sinó que s'ha mantingut tal com havia quedat en remenar-ho després d'afegir la nova farina i l'aigua el tercer dia; amb una capa d'aigua a la superfície, bastant fosca i amb una pudor molt agra i desagradable...

Suposo que l'error, aquesta vegada fou que no era a casa el tercer dia a l'hora que tocava alimentar la massa i ho vaig fer un pèl tard; si no, no ho entenc, perquè feia bona pinta! En qualsevol cas, el segon intent també ha anat a parar vàter avall. Dilluns ho tornaré a provar i si la tercera no va la vençuda aleshores hi afegiré una mica de iogurt desnatat.

5 comentaris:

Dessmond ha dit...

Coneixes això?: http://iban.com.es/tequedasacenar/?page_id=414
Sembla que toqueu el mateix tema. El blog està prou bé. Bé, al menys a mi m'ho sembla.
Sort!

Dessmond ha dit...

Oops, veig en l'altre post que ja saps "el pa que s'hi gasta". En fi, paciència.

Llengot ha dit...

Sí, gràcies Dessmond!

Anònim ha dit...

No pasa nada! :)
Nos ha pasado a todos. Pero yo creo que todo intento es bueno, y que de todo se aprende.
Yo diría que sigue habiendo mucho agua, prueba a hacer la masa más seca, verás que tal. Y tengas reparo en hacer la masa con yogur y pasas, es más "fiable", como el Volvo de las masas madre ;)
Mira aquí: http://iban.com.es/tequedasacenar/?p=541
No obstante, mis masas madre siempre las he hecho con:
1. Centeno integral
2. Agua
3. ¡Ya está!

Ánimo...estás a un paso de grandes panes.
Una cosa importante es no creer que la masa madre se ha ido al garete por una (aparete) falta de actividad en un momento determinado; a veces puede no ser más que el "paso atrás" para el gran salto.

Llengot ha dit...

Hola de nuevo Ibán!

Es un placer verte por aquí. Gracias por tus consejos. Hoy he empezado mi tercer intento sólo con harina de trigo integral y agua. Si no sale bien, provaré con yogurt desnatado.

Saludos!