29 de setembre 2007

Ca n'obvi

A ca n'obvi es lleven de bon matí, tot just amb la primera claror, i quan obren l'aixeta del lavabo s'adonen que els han tallat l'aigua. I com que no es poden dutxar, a ca n'obvi, quan es lleven de bon matí, tot just amb la primera claror, perquè els han tallat l'aigua, decideixen que fregant-se els ulls amb les mans ja en tindran prou per a despertar-se i que així ja faran més bona cara, tot i que, és clar, fora molt millor poder-se dutxar.

A ca n'obvi obren l'armari per triar la roba que s'han de posar per afrontar el dia que comença i veuen amb desil·lusió que només queda una muda neta perquè ahir els va fer mandra engegar la rentadora. Van fer càlculs, a ca n'obvi, i es van adonar que si engegaven la rentadora al vespre, la bugada s'acabaria just en el moment en què comença aquella telesèrie que s'acaba tan tard i que els agrada tant. És d'aquelles amb què et fas un tip de riure i ningú, a ca n'obvi, voldria aixecar-se del sofà per anar a estendre la roba. Com que van pensar que a tots els faria mandra estendre la roba (i de cap de les maneres volien deixar la roba a dins la rentadora tota la nit), l'un per l'altre, van decidir que ja engegarien la rentadora l'endemà i es van fer un tip de riure mirant aquella telesèrie que els agrada tant, que començava, segons els càlculs, en el moment en què la rentadora hagués acabat de fer la bugada amb la roba que volien posar-se avui; de manera que, resignats, accepten que sigui l'armari qui trii la roba que han de posar-se per afrontar el dia que comencen amb els ulls enlleganyats.

A ca n'obvi surten al carrer, pugen al cotxe i prenen els mateixos carrers de cada dia, cap a les afores. Es diuen que de tornada hauran de passar per la gasolinera (ara no tenen temps) perquè ja fa dos dies que es va encendre l'indicador taronja de la reserva. Surten a la general i passen el primer poble, passen el segon poble, passen el tercer poble, passen el quart poble, passen el cinquè poble i, finalment, arriben a la ciutat. Aparquen i tots estan d'acord, a ca n'obvi, que tot allò que veuen és molt interessant.