11 d’agost 2008

Calçada i Sardà

Aquesta nit TV3 ha emès els episodis Algèria I i Algèria II de la 4a. temporada d'Afers Exteriors, el programa de viatges d'en Miquel Calçada. No els havia vist i m'han semblat emotius, respectuosos, intel·ligents, ocurrents, divertits, educatius, plurals... en resum, excel·lents. M'agrada el format del programa i admiro el savoir faire del Calçada.

No he pogut evitar, però, de pensar en l'únic episodi que he vist de la mateixa fórmula en un altre canal: el Dutifrí de Xavier Sardà a Telecinco. En aquell episodi, el marcià i la gran-germana, visitaven Islàndia. Es podria fer una crítica de cada programa, però em sembla que amb un parell de vídeos quedarà tot explicat.

No he trobat el vídeo en què Miquel Calçada coneixia Islàndia, però serveixi com a comparació una sauna finlandesa i els banys termals islandesos...

Primer, Afers Exteriors:



Després, Dutifrí:



Si en Sardà tingués un mínim de dignitat (cosa que podríem posar en dubte tan sols recordant les Crónicas Marcianas), hauria de fer un darrer programa per demanar disculpes a tots els països que ha visitat —després de recollir la cara, que li hauria caigut a terra de la vergonya.